İnsan Hakları Gözlemevi: Suriye'de öldürülen Alevi sivillerin sayısı 745'e çıktı
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, perşembe gününden bu yana HTŞ’ye bağlı güçler tarafından öldürülen Alevi sivillerin sayısının 745'e ulaştığını açıkladı.

Fotoğraf: AA
İLGİLİ HABERLER

Suriye’de Alevilere yönelik saldırılar şiddetleniyor: 311 kişi hayatını kaybetti

Suriye'de Alevilere yönelik saldırılara tepki yükseldi

Katliamlar, cinayetler, zorla kaçırmalar had safhada

Alevi örgütlerinin Suriye Başkonsolosluğu önüne yürümesine engel: Bu zulmün failleri belli
İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), cihatçı Heyet Tahrir el Şam (HTŞ) yönetimine bağlı güçler tarafından Suriye'de öldürülen Alevi sivillerin sayısının 745'e ulaştığını açıkladı.
SOHR, perşembe gününden bu yana “745 Alevi sivilin Suriye sahili ve Lazkiye dağlık bölgelerinde güvenlik güçleri ve bağlı gruplar tarafından öldürüldüğünü” kaydetti. Şam’a bağlı silahlı güçler ve Alevi silahlı güçlerden de toplam 273 kişinin öldüğünü aktaran SOHR, bilançonun böylece 1018 ölüye çıktığını ifade etti.
Öte yandan sosyal medyada, El Kaide ve IŞİD kökenli gruplardan oluşan Şam yönetimine bağlı güçlerin gerçekleştirdikleri infaz ve işkencelere dair görüntüler paylaşıldı.
Ne olmuştu?
HTŞ, ülkenin kuzeybatısındaki sahil şeridinde Alevilerin yoğun yaşadığı bölgelerde yerel silahlı gruplarla çatışma halinde. Son günlerde Alevileri hedef alan saldırıların artmasının ardından Lazkiye, Dera, Humus ve Tartus’ta çatışmalar yaşandı. HTŞ güçleri saldırılarında sivilleri de hedef aldı.
Suriye’de aralık ayında Beşar Esad yönetiminin devrilmesiyle iktidarı ele geçiren HTŞ, kendi hükümetini kurmuş ve HTŞ lideri Ebu Muhammed el Colani (Ahmed el Şara) 'Devlet Başkanı' olarak atanmıştı. HTŞ, Birleşmiş Milletler’in ve Türkiye dahil birçok ülkenin terör listesinde bulunmasına rağmen Türkiye ve Batılı ülkeler tarafından açıkça tanınan ve desteklenen yönetim, Alevi, Kürt ve Dürzi azınlıkların dışlandığı bir ulusal konferans düzenlemiş, ayrıca tüm silahların yeni yönetime teslim edilmesi talimatı vermişti.
HTŞ, ayrıca Suriye’de Alevilerin yaşadığı bölgelerde cihatçı militanların düzenlediği saldırıları "münferit" olarak nitelendirerek önlem aldığını ileri sürüyordu. (Dış Haberler)
Evrensel'i Takip Et